Viulunrakentaja

Tapio Vainisto on syntynyt Turussa v. 1956. Jo lapsesta asti hän on saanut kotona kuulla viulun soittoa: hänen isänsä oli ammattimuusikko, joka on soittanut Turun kaupunginorkesterissa yli 30 vuoden ajan.  Tapio Vainisto aloitti viulunsoiton opinnot 11-vuotiaana.  Hänellä on päästötodistus Turun konservatorion opettajankoulutuslinjalta.

Viulunrakennuksesta hän kiinnostui 1970-luvun lopulla, ja rakensi ensimmäisen viulunsa Unto Virtasen opissa v. 1982.  V. 1983 hän opiskeli viulunrakennusta ja korjausta Helsingissä Risto Wainion liikkeessä, ja samana vuonna hän perusti oman viululiikkeen. Myöhemmin hän on käynyt useita lyhyitä viulunrakennus- ja restaurointikursseja, joissa opettajina ovat toimineet mm. Jean Bauer, Jan Pawlikowski, Malcolm Siddall, John Dilworth, Simeone Morassi ja Ensio Kelloniemi. Vuonna 2007 hän opiskeli viulunrakennusta Firenzessä Paolo Vettori:n liikkeessä. 

Hän on osallistunut useisiin kansainvälisiin viulunrakennuskilpailuihin. Vuonna 2017 hän sai kunniamaininnan alttoviululla Sesto Fiorentino:ssa Italiassa. 2016 hän saavutti 1. sijan viulusarjassa ja 2001 1. sijan alttoviululla ja 2. sijan viululla Suomen Viulunrakentajat ry:n järjestämässä kilpailussa.  Tällä hetkellä hän on Suomen Viulunrakentajat ry:n puheenjohtaja sekä Varsinais-Suomen Viulunrakentajat ry:n puheenjohtaja.